Information om ridskolan 2022

Betalning sker till IsKrokens postgiro i efterhand, i slutet av var månad.
Vi vill att både barn och vuxna i alla ridgrupper fyller i ett så kallat elevkort och lämnar till oss. Elevkort hittar du under menyn Ridskola. (klicka på ordet -ridskola- så öppnar du den.)

Upplägg för ridskolan

Du som är nybörjare får hjälp att hämta in din häst till stallet inför lektionen. Du gör sedan i ordning hästen själv inför ridskolan, dvs borstar, kratsar hovar, sadlar och tränsar. Då får du och hästen bra kontakt och du lär dig dessa moment som är en naturlig del i att lära sig rida. Vi kontrollerar sadling och tränsning och hjälper dig att rätta till eventuella fel innan vi börjar lektionen. Kom i så god tid du kan så att du hinner göra ordning hästen utan stress. Efter lektionen ansvarar du för att göra i ordning hästen igen och göra rent och hänga upp den utrustning du har använt. Det finns alltid någon på plats att fråga om du behöver hjälp.

Häst och utrustning

På väggen i sadelkammaren finns elevpärm med information om vilken häst du ska ha på lektionen och vilken sadel du ska ha till din häst. Du måste använda hjälm fastsatt med hakband när du rider på IsKroken. Hjälm finns att låna i sadelkammaren. Vi rekommenderar att du använder säkerhetsväst när du rider. Vi har många västar att låna ut . Under mörka kvällar ska du ha med dig reflexväst och pannlampa om vi rider ut.

Priser och eventuella återbud

Du hittar priser och betalningssätt under menyn Ridskola/Anmälan och priser. Vi uppskattar att du lämnar återbud till lektioner genom att skicka ett sms till oss så tidigt som möjligt. Dock senast 2 tim innan ridlektionen ska börja. Lektioner som avbokats i tid kommer inte debiteras. Missade lektioner kan dock inte ridas igen i efterhand.

Läger på IsKroken

Vi ordnar höst-, påsk-, och sommar-lovsläger.

Varmt välkomna till ridskolan!