Så var det på ridläger-avslutningen

Torsdagen den 4 augusti var det avslutning för sommarens andra ridläger på IsKroken. Solen sken och publiken som kommit för att ta del av uppvisningen bjöds på kaffe och kaka. Lägrets deltagare visade först upp en kadrilj där de red barbacka. Hästarna var borstade så de blänkte och manar och svansar var borstade och flätade.

Lena red på Vestéinn, Erika på Stroka, Klara på Segull, Sarita på Freyja, Maddi på Skillen, Matilda på Sorti och Julia på Fifa. Det gällde att hålla ögonen på sin ”partner” så man vare sig kom efter, före eller rent av ”krockade” då de möttes. Då kadriljen var avklarad sadlades alla hästar inför gymkhanan utom Vestéinn, som fick gå tillbaka till stallet.

Tjejerna tävlade mot varandra i två lag. Lena (mamma till Erika) assisterade det ena laget medan Erna hjälpte det andra. Först reds serpentiner längs långsidan fram till ett hinder där de skulle sitta av, ta hästen vid hand och samtidigt gå balansgång på bommen. Därefter satt de upp igen för att ta långsidan tillbaka i galopp och även hoppa över ett litet hinder innan de lämnade över stafettpinnen till nästa tjej i laget.

Vinnande laget med Sarita, Julia och Klara, fick rosetter men alla sex tjejerna fick rida ärevarvet. Både tjejer och hästar var jätteduktiga och fick många applåder. När alla var tillbaka i stallet togs hästarna om hand, borstades av igen och alla flätor togs ur, innan de släpptes ut i hagen.

Nu var lägret slut för denna gång. Ingen hade bråttom så det blev en sväng ner till ån för ett dopp innan alla åkte hem till sitt. Jag skulle tro att de sov gott när natten kom efter fyra härliga dagar med tidiga morgnar, sena kvällar och glada flickor.

//Bitte Börjesson

Se bilder från lägret under menyvalet Bilder.

Det här inlägget postades i islandshästar, nyheter, ridläger och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.