Stoppa smittspridningen

Just nu härjar flera otäcka smittor om runt i landet. På Iskroken är alla hästar friska och krya. Det vill vi fortsätta vara.

Detta innebär att från och med söndag 24 februari är inga hästar utifrån välkomna till gården. De hästar som finns på gården får inte lämna den, möta andra hästar och sedan komma tillbaka.

Vi fortsätter med vår verksamhet, lektioner och turridning. Men vi ber alla våra kunder att tänka på följande:

Ha inte med er någon utrustning som ni haft i annat stall, om det inte är grundligt rengjort emellan. Det gäller skor, kläder, handskar, hjälmar, västar, spön och allt annat. Ta inte med egna grimmor, schabrak eller ryktsaker. Låna gärna hjälm och säkerhetsväst hos oss. Var noga med att tvätta händerna och umgås inte med fler hästar än du behöver. Det finns handsprit i sadelkammaren, använd den så fort du kommer. Det finns en balja med Virkon att göra rent skorna med.

Meddela omedelbart någon ansvarig om du vet att du har varit i ett stall med sjuk häst eller om du misstänker att någon av våra hästar inte mår bra. Det är bättre att varna för mycket än för lite.

Aktuella smittor som florerar i landet är bland annat kvarka, hästinfluensa och flera former av EHV. Vill du  läsa mer om dessa sjukdomar kan vi rekommendera www.sva.se

Tillsammans kan vi hindra vidare spridning av smittan, och våra hästar får fortsätta vara friska och glada.

Det här inlägget postades i hästgård, nyheter, ridskola, turridning. Bokmärk permalänken.