Hur går en turridning till?

När du kommer anmäler ni er ankomst.

  1. Betalning – Betala kontant, om det inte gjorts i förväg till plusgiro, eller lämna presentkort
  2. Femkort – Ni får ett femkort var och fem stämplar ger en gratis tur
  3. Hästval – Vi diskuterar eventuell ridvana i gruppen eller om någon känner sig mycket osäker. Därefter väljer vi hästar till var och en som vi tror passar bäst.
  4. Väst – De som vill ha skyddsväst anpassad för ridning får hjälp att prova ut en sådan. Västen ger ett bra stöd under ridningen och hjälper till att bibehålla en god hållning. Fungerar givetvis även som skydd om man skulle glida av.
  5. Hjälm – är obligatorisk. Ingen får rida utan hjälm. Vi har sköna bra hjälmar i många storlekar.
  6. Er medtagna fika – kan ni lägga i en sadelväska som ska med ut på turen.
  7. Tid – Räkna med att punkterna 1-7 tar från 20 minuter – kanske mer om ni är en stor grupp. Ett tips är att vara här i god tid före bokad turridning.
  8. Hästen – Du får din häst i stallet och leder den till paddocken. Hästen är då redan borstad, sadlad och tränsad.

Vi börjar i paddocken

Som regel börjar alla turridningar i paddocken. Här tillbringar vi olika mycket tid av turen, anpassas efter varje grupp.

  1. Utrustning – kontroll att allt sitter som det ska. Vi visar hur ni sitter på hästen. Genomgång av hur hästarna är vana att bli ridna. Vi visar hur man gör, och när ni känner er redo att rida ut så gör vi det.
  2. Hästarna och du ute – Vi anpassar turen och hastigheten efter den som vågar minst. Innan turen avslutas erbjuder vi de som vill prova på snabbaste gångarten – galopp.  Vi ser till att alla får en härlig tur som de kan minnas och glädjas åt länge. När man har med levande djur och människor att göra kan det vara svårt att få exakt rätt tid på turerna. Turerna kan bli något längre än planerat så ha inte för tajt schema.

En grupp på turridning

En grupp på turridning